Om husen

Tjärade furutak målar fjället svart

I hjärtat av nordligaste Dalarna, på gränsen mellan Sverige och Norge ligger fjällbyn Nordklint. Ett skräddarsytt boende och ski-in-ski-out-resort i levande vildmarksmiljö. Här sjunger skogstäckta dalar i takt med vindens tjut. Vackert anspråkslösa huskroppar som harmoniserar med sin omgivning ringlar fritt utspridda längs bygatan, liksom hus placerade över tid.

Utformade för vila och avskildhet såväl som aktivitet och gemenskap

Nakna fotsulor på knarrande golv, varmt av kaminen.

Husen är utformade med tanken att varje hörn ska användas. En helhet av många funktioner, där de olika rumsligheterna flyter ihop.

I entrén finns rymliga sittplatser för påklädning samt avhängning med möjlighet till torkskåp och pjäxvärmare efter dagens åkning. Ett välrustat kök i tåliga och eleganta material med rostfribänkskiva, släta träfanerade luckor och genomgående svarta detaljer. Öppna hyllor ger utrymme för personlighet och karaktär.

Den rymliga öppna salongen är hjärtat i huset. Med stora modernt spröjsade fönster av svartmålat trä, terrasser som förlänger rummet inifrån och ut och 7 meter i takhöjd upp till nock. Rummet omsluts av klädda väggpaneler i mörk kulör för att skapa en känsla av trivsamhet och omsorgsfulla detaljer. Rumskapande platser byggs omkring brasan och platsbyggda möbler, såsom våningssängen, som fungerar både som sitthörna på dagen och mysiga sängplatser mot kvällen.

Här möts aktiviteter kring matlagning och after-ski, kortspel i egna kryp-in och mysiga stunder vid brasan. Genomgående siktlinjer mellan rum och våningsplan skapar en härlig känsla av rymd. Uppe på loftet skapas ett haven för vuxna eller filmhörna för barnen. Med tillgång till eget badrum, generös balkong med utblick över byn och omgivningarna.

I drömliknande master bedroom på övervåningen finns skräddarskydd förvaring och sittnisch med utsikt över trädtopparna. Yteffektiva sovrum med många sovplatser, ombonade med klädda paneler i dova kulörer. Rymliga garderober och förråd med tvättmöjligheter gör huset bekvämt och trivsamt. En rogivande spamiljö med bastu i direkt anslutning till uteplats och kallbad, badrum i varm kulör och takdusch

Kontakt

Cecilia Edfeldt Jigstedt
cecilia.jigstedt@bjurfors.se
070-666 28 70

Carl-Henrik Ageman
carl-henrik.ageman@bjurfors.se
070-782 00 52
08-7282252

Intresseanmälan