Om husen

Tjärade furutak målar fjället svart

I hjärtat av nordligaste Dalarna, på gränsen mellan Sverige och Norge ligger fjällbyn Nordklint. Ett skräddarsytt boende och ski-in-ski-out-resort i levande vildmarksmiljö. Här sjunger skogstäckta dalar i takt med vindens tjut. Vackert anspråkslösa huskroppar som harmoniserar med sin omgivning ringlar fritt utspridda längs bygatan, liksom hus placerade över tid.

Utformade för vila och avskildhet såväl som aktivitet och gemenskap

Nakna fotsulor på knarrande golv, varmt av kaminen.

Husen är utformade med tanken att varje hörn ska användas. En helhet av många funktioner, där de olika rumsligheterna flyter ihop.

I entrén finns rymliga sittplatser för påklädning samt avhängning med möjlighet till torkskåp och pjäxvärmare efter dagens åkning. Ett välrustat kök i tåliga och eleganta material med rostfribänkskiva, släta träfanerade luckor och genomgående svarta detaljer. Öppna hyllor ger utrymme för personlighet och karaktär.

Den rymliga öppna salongen är hjärtat i huset. Med stora modernt spröjsade fönster av svartmålat trä, terrasser som förlänger rummet inifrån och ut och 7 meter i takhöjd upp till nock. Rummet omsluts av klädda väggpaneler i mörk kulör för att skapa en känsla av trivsamhet och omsorgsfulla detaljer. Rumskapande platser byggs omkring brasan och platsbyggda möbler, såsom våningssängen, som fungerar både som sitthörna på dagen och mysiga sängplatser mot kvällen.

Här möts aktiviteter kring matlagning och after-ski, kortspel i egna kryp-in och mysiga stunder vid brasan. Genomgående siktlinjer mellan rum och våningsplan skapar en härlig känsla av rymd. Uppe på loftet skapas ett haven för vuxna eller filmhörna för barnen. Med tillgång till eget badrum, generös balkong med utblick över byn och omgivningarna.

I drömliknande master bedroom på övervåningen finns skräddarskydd förvaring och sittnisch med utsikt över trädtopparna. Yteffektiva sovrum med många sovplatser, ombonade med klädda paneler i dova kulörer. Rymliga garderober och förråd med tvättmöjligheter gör huset bekvämt och trivsamt. En rogivande spamiljö med bastu i direkt anslutning till uteplats och kallbad, badrum i varm kulör och takdusch

Trådlöst och inbyggt ljudsystem.

I Nordklint (i 95 och 120 kvm fjällhemmen) finns ett kvalitativt inbyggt ljudsystem. I både bastu och vardagsrum finns elegant inbyggda högtalare som är kopplade till ett trådlöst och smidigt Sonos-ljudsystem.

På detta sätt kan du trådlöst lyssna på musik under ett härligt besök i bastun, eller under en mysig matlagningsstund i köket. Musik gör livet härligare och ger livskraft till Nordklints inspirerande fjällhem.

Fjällvillor

Rymliga fjällvillor med extra funktionalitet.

I Nordklint finns rymliga och härliga 120 kvm fjällvillor, med många nya och utbygga funktioner. 120 kvm är fulla med nya och fler funktionaliteter.

Fjällvillorna är utformade med tanken att varje hörn ska användas. En helhet av många funktioner, där de olika rumsligheterna flyter ihop.

I entrén finns rymliga sittplatser för påklädning samt avhängning med möjlighet till torkskåp och pjäxvärmare efter dagens åkning. Ett välrustat kök i tåliga och eleganta material med rostfribänkskiva, släta träfanerade träluckor och genomgående svarta detaljer. Öppna hyllor ger utrymme för personlighet och karaktär. I hjärtat av köket finns en köksö runt vilken familjen ledigt kan samlas. Exklusive och tåliga vitvaror lovar en upplyftande fjällvistelse.

Den rymliga öppna salongen är hjärtat i huset. Med stora modernt spröjsade fönster av svartmålat trä, terrasser som förlänger rummet inifrån och ut och 7 meter i takhöjd upp till nock. Rummet omsluts av klädda väggpaneler i mörkkulör för att skapa en känsla av trivsamhet och omsorgsfulla detaljer. Rumsskapande platser byggs omkring brasan och platsbyggda möbler, såsom våningssängen, som fungerar som sitthörna på dagen och mysiga sängplatser mot kvällen.

Musiken genom de inbyggda högtalarna i salongen och i köket skapar stämning vid matlagning eller kort-spel.

Här möts aktiviteter kring matlagningen och after-ski, kort-spel och egna kryp-in och mysiga stunder vid brasan. Genomgående siktlinjer mellan rum och våningsplan skapar en härlig känsla av rymd. Uppe på loftet skapas ett haven för vuxna eller barnhörna för barnen. Det färdiginstallerade TV-systemet på loftet bjuder in till mysiga filmstunder på kvällarna.

Badkar i badrummet på övervåning ger möjlighet till uppfriskande bad efter långa dagar i snön och backen. Den generösa balkong ger utblick över byn och omgivningarna.

I drömliknande master bedroom på övervåningen finns skräddarsydd förvaring och sittnisch med utsikt över trädtopparna. Master bedroom kan även göras om till sovrum med effektiva våningssängar för det stora sällskapet. Sovrummen är rymliga och yteffektiva med många sovplatser, ombonade med klädda träpaneler i dova kulörer. Rymliga garderober och förråd med tvättmöjlighet gör huset bekvämt och trivsamt. En rogivande spa-miljö med bastu i direkt anslutning till uteplats med kallbad, badrum i varm kulör och takdusch.

I utemiljön finns ett privat skoter car-port, från vilken man snabbt kan ta skotern ut på lederna och ut på fjälläventyr.


Detta ingår i villorna:
  • Badtunna
  • Badkar på övervåning
  • Skoter car-port
  • Rymligare salong och umgängesytor
  • Rymligare kök med köksö
  • Större förråd
  • Större sovrum med plats för fler sängar
  • Exklusivare vitvaror
  • Ingår exklusivt möbelpaket
  • Inbyggt trådlöst ljudsystem från Sonos
  • Färdig installerat TV-system

Kontakt

Carl-Henrik Ageman
carl-henrik.ageman@bjurfors.se
070-782 00 52
08-7282252

Magnus Sandström
magnus.sandstrom@bjurfors.se
070-6033969

Intresseanmälan